Już niedługo świąteczne plany
kulinarne zaczną zajmować nasze głowy na poważnie. Może ten pomysł na sałatkę
zostanie przez Was wykorzystany? Ja dodam jeszcze rzodkiewkę i na pewno podam
ten przepis na wielkanocnym stole.
Składniki (3-4 porcje)
Przygotowanie- 250 g makaronu
- 1 średni brokuł
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 150 g sera feta
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu bio
- 4 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru
- mielony czosnek, sól, pieprz
Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i włożyć do miski, aby wystygł. Brokuły ugotować na parze na półtwardo i również przestudzić. Składniki sosu wymieszać i dokładnie połączyć z makaronem i brokułami. Pokroić 3 jaja w kostkę i dodać do sałatki (1 jajo zostawić do dekoracji). Pokruszyć fetę lub pokroić w kostkę i wymieszać delikatnie z resztą składników. Dodać posiekany drobno szczypiorek i sprawdzić smak. Udekorować połówkami jaj, szczypiorkiem i kawałeczkami fety.
Pierwsze to zjadłybyśmy kurczaczka xD Haha a myślałyśmy, że jest wegetariańska :P
OdpowiedzUsuńKurczak jest przyjacielsko nastawiony i nie zgodził się na bycie przekąską, ale chciał przez chwilę być sławny =D
UsuńDopiero jakiś czas temu odkryłam takie połączenie na sałatkę, które okazało się jak dla mnie strzałem w dziesiątkę! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie jajek i brokułu a także sera. :-)
OdpowiedzUsuńMniaaam jak tu wiosennie <3
OdpowiedzUsuń