Super szybka i pyszna pasta do
pieczywa, tortilli i nadziewanych warzywami naleśników.
Powstanie w kilka minut i uda się każdemu. Ja najbardziej lubię ją na pieczywie z sadzonym albo gotowanym jajkiem i papryką, ale interpretacja jest całkowicie dowolna.
Powstanie w kilka minut i uda się każdemu. Ja najbardziej lubię ją na pieczywie z sadzonym albo gotowanym jajkiem i papryką, ale interpretacja jest całkowicie dowolna.
Pasta z czarnych oliwek z tymiankiem
- 1 słoik czarnych oliwek bez pestek
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki sproszkowanego czosnku
- kilka gałązek świeżego tymianku
- pieprz
Przygotowanie
Odcedzić oliwki z zalewy i osączyć. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku, w którym będą miksowane. Zmiksować na gładką masę. Pastę można przechowywać w lodówce do 3 dni.
Uwaga: pasty nie solimy, ponieważ w oliwkach jest już dostatecznie dużo soli.
Odcedzić oliwki z zalewy i osączyć. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku, w którym będą miksowane. Zmiksować na gładką masę. Pastę można przechowywać w lodówce do 3 dni.
Uwaga: pasty nie solimy, ponieważ w oliwkach jest już dostatecznie dużo soli.
Wygląda bardzo ciekawie, ale przepis chyba nie dla mnie, bo nie przepadam za czarnymi oliwkami :P Chociaż myślę, że z zielonych też się uda, ale w takim kolorze wygląda znacznie ciekawiej ;)
OdpowiedzUsuńTo pewnie subiektywne, ale mnie zielone oliwki wydają się zbyt słone. Czarne zresztą też, ale w mniejszym i jadalnym stopniu. Po prostu w pastach bardziej czuje się sól niż w samych oliwkach. Zielone lubię nadziewane migdałami...
OdpowiedzUsuńOliwkom mówimy zdecydowanie NIE! Nie możemy się do nich przekonać xP
OdpowiedzUsuńCóż, każdy z nas przynajmniej kilku produktów nie lubi i trzeba to uszanować. Smak to sprawa bardzo indywidualna. Tymczasem pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam czarne oliwki mniam :)
OdpowiedzUsuńja co prawda za czarnymi oliwkami nie przepadam, ale chętnie spróbowałabym tej pasty, bo wygląda znakomicie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam czarne oliwki, chętnie wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńNie ciepię oliwek, więc przepisu nie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://fit-healthylife.blogspot.com/
Nie poddawaj się bez walki, wypróbuj przepis, może kosztowałeś tylko źle przyrządzone a tak na prawdę, to uwielbiasz oliwki. Tylko o tym nie wiesz :)
Usuń